Ria kijkt naar ‘Babies eating lemons for the first time’

Ria ziet een compilatiefilmpje van baby’s die citroenen te eten krijgen van hun ouders. Net als de baby’s kan Ria haar gezicht niet in de plooi houden, ze proeft de citroen haast zelf op haar tong bij het zien van al die vertrokken bekkies. Het filmpje uit 2014 is al 33 miljoen keer bekeken. De meningen van de mensen die op de video reageren zijn verdeeld. Van mensen die het schattig en/ of hilarisch vinden tot mensen die het als kindermishandeling bestempelen, hetgeen anderen weer totale onzin vinden. De duimpjes omhoog (‘likes’ op de video) zijn hoe dan ook flink in de meerderheid; ruim 45.000 ten opzichte van de duimpjes omlaag (ongeveer 6.500).

Over Slow e-Motion:

Zo lang mogelijk jong blijven is voor veel mensen een streven. Er zijn crèmes die letterlijk ‘anti-ageing’ heten. In het project Slow e-Motion willen we als tegenwicht laten zien hoe mooi ouderen zijn, op een luchtige manier, met een knipoog. We filmden hen terwijl ze naar bekende YouTube filmpjes keken. De emoties en reacties die ze daarbij ondergaan, hebben we sterk vertraagd. Van een traan tot een lach, waarbij de fijne rimpeltjes mooi zichtbaar zijn.

Negen 75-plussers hebben meegedaan aan dit project. In 2016 wordt het via beamers door heel Nederland heen geprojecteerd.

Een kijkje achter de schermen van het project is te vinden in ons fotoalbum op Facebook.