Cor kijkt naar ‘The Piano’

‘The Piano’ is een prachtige ontroerende animatie, gemaakt door Aidan Gibbons in 2003, toen hij pas 18 jaar was. Hij maakte het filmpje voor zijn studie. Een paar weken eerder had hij de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ gezien, waar het nummer ‘Comptine D’une Autre Ete’ van Yann Tiersen in voorkomt, en dat nummer bleef maar in zijn hoofd hangen. De inspiratie voor het verhaal, een oude man die terugkijkt op zijn leven, kwam bij zijn eigen opa vandaan die in het Ierse Leger zat en zijn vrouw verloren was. Het filmpje staat sinds 2007 op YouTube en is 27 miljoen keer bekeken.

Over Slow e-Motion:

Zo lang mogelijk jong blijven is voor veel mensen een streven. Er zijn crèmes die letterlijk ‘anti-ageing’ heten. In het project Slow e-Motion willen we als tegenwicht laten zien hoe mooi ouderen zijn, op een luchtige manier, met een knipoog. We filmden hen terwijl ze naar bekende YouTube filmpjes keken. De emoties en reacties die ze daarbij ondergaan, hebben we sterk vertraagd. Van een traan tot een lach, waarbij de fijne rimpeltjes mooi zichtbaar zijn.

Negen 75-plussers hebben meegedaan aan dit project. In 2016 wordt het via beamers door heel Nederland heen geprojecteerd.

Een kijkje achter de schermen van het project is te vinden in ons fotoalbum op Facebook.