Gerrit kijkt naar ‘Baby Laughing Hysterically at Ripping Paper’

Weinig van de deelnemende ouderen konden hun gezicht in de plooi houden zodra er baby’s in beeld verschenen. Deze video uit 2012 is een van de bekendste babyvideo’s. Baby Micah heeft een erg aanstekelijke lach en gaat helemaal uit zijn dak bij elk stukje papier dat zijn vader afscheurt. Op het YouTube kanaal (BruBearBaby) staan nog veel meer video’s van Micah die hysterisch lacht om dingen, zoals om zijn pasgeboren zusje, om de telefoon, zelfs de wasmand vindt hij hilarisch. De video waarin hij schatert om het scheuren van papier heeft van allemaal verreweg de meeste ‘views’: 81 miljoen.

Over Slow e-Motion:

Zo lang mogelijk jong blijven is voor veel mensen een streven. Er zijn crèmes die letterlijk ‘anti-ageing’ heten. In het project Slow e-Motion willen we als tegenwicht laten zien hoe mooi ouderen zijn, op een luchtige manier, met een knipoog. We filmden hen terwijl ze naar bekende YouTube filmpjes keken. De emoties en reacties die ze daarbij ondergaan, hebben we sterk vertraagd. Van een traan tot een lach, waarbij de fijne rimpeltjes mooi zichtbaar zijn.

Negen 75-plussers hebben meegedaan aan dit project. In 2016 wordt het via beamers door heel Nederland heen geprojecteerd.

Een kijkje achter de schermen van het project is te vinden in ons fotoalbum op Facebook.