Marjan kijkt naar ‘Charlie bit my finger’

In 2007 filmde een Engelse vader zijn zoons, toen Charlie eens flink zijn tanden in de vinger van zijn broer Harry zette. Die gilt het steeds harder uit en legt even later uit dat Charlie hem beet en dat het pijn deed, terwijl Charlie vooral zit te grinniken. Omdat het filmpje te groot was om te mailen, zette vader het op YouTube om het aan opa in de VS te kunnen laten zien. Inmiddels is ‘Charlie bit my finger’ met 830 miljoen ‘views’ de meest bekeken YouTube video ooit (zonder meetellen van videoclips van muziekartiesten). Marjan, die naar het filmpje kijkt, leeft zich zichtbaar in de pijn lijdende Harry in.

Over Slow e-Motion:

Zo lang mogelijk jong blijven is voor veel mensen een streven. Er zijn crèmes die letterlijk ‘anti-ageing’ heten. In het project Slow e-Motion willen we als tegenwicht laten zien hoe mooi ouderen zijn, op een luchtige manier, met een knipoog. We filmden hen terwijl ze naar bekende YouTube filmpjes keken. De emoties en reacties die ze daarbij ondergaan, hebben we sterk vertraagd. Van een traan tot een lach, waarbij de fijne rimpeltjes mooi zichtbaar zijn.

Negen 75-plussers hebben meegedaan aan dit project. In 2016 wordt het via beamers door heel Nederland heen geprojecteerd.

Een kijkje achter de schermen van het project is te vinden in ons fotoalbum op Facebook.