Machiel kijkt naar ‘Greatest freak out ever’

Dit filmpje, waarin Jack zijn broer Steven filmt die volledig flipt, komt uit 2009 en inmiddels 85 miljoen keer bekeken. Jack heeft een camera verstopt in de slaapkamer van zijn broer die buiten zinnen is omdat zijn moeder zijn account van het spel World of Warcraft gecancelled zou hebben. Op internet wordt de echtheid van het filmpje in twijfel getrokken, er zijn allerlei artikels en video’s over te vinden met bewijzen dat het ‘fake’ is. Hoe dan ook, Machiel ziet met toenemende ontsteltenis de totale hysterie aan.

Over Slow e-Motion:

Zo lang mogelijk jong blijven is voor veel mensen een streven. Er zijn crèmes die letterlijk ‘anti-ageing’ heten. In het project Slow e-Motion willen we als tegenwicht laten zien hoe mooi ouderen zijn, op een luchtige manier, met een knipoog. We filmden hen terwijl ze naar bekende YouTube filmpjes keken. De emoties en reacties die ze daarbij ondergaan, hebben we sterk vertraagd. Van een traan tot een lach, waarbij de fijne rimpeltjes mooi zichtbaar zijn.

Negen 75-plussers hebben meegedaan aan dit project. In 2016 wordt het via beamers door heel Nederland heen geprojecteerd.

Een kijkje achter de schermen van het project is te vinden in ons fotoalbum op Facebook.