Adrie kijkt naar ‘Nyan cat’

Nyan cat is eigenlijk niet meer dan een drie en een halve minuut durende GIF-animatie van een poptart kat met een regenboog achter zich, met een Japans melodietje eronder. Toch is het filmpje uit 2011 meer dan 126 miljoen keer bekeken en zijn er vele remixen en bewerkingen van gemaakt. Er staat ook een versie van 10 uur lang (!) op YouTube die al 46 miljoen keer bekeken is. Op een gegeven moment werd het een sport hoe lang iemand ernaar kon kijken en werden er zelfs wedstrijden gehouden. Adrie wordt echter niet warm of koud van Nyan cat.

Over Slow e-Motion:

Zo lang mogelijk jong blijven is voor veel mensen een streven. Er zijn crèmes die letterlijk ‘anti-ageing’ heten. In het project Slow e-Motion willen we als tegenwicht laten zien hoe mooi ouderen zijn, op een luchtige manier, met een knipoog. We filmden hen terwijl ze naar bekende YouTube filmpjes keken. De emoties en reacties die ze daarbij ondergaan, hebben we sterk vertraagd. Van een traan tot een lach, waarbij de fijne rimpeltjes mooi zichtbaar zijn.

Negen 75-plussers hebben meegedaan aan dit project. In 2016 wordt het via beamers door heel Nederland heen geprojecteerd.

Een kijkje achter de schermen van het project is te vinden in ons fotoalbum op Facebook.