Corona legt de wereld (en ook het werk van GetOud) grotendeels stil. 70-plussers zijn een kwetsbare groep. We vragen hen hoe zij deze tijden beleven.  

Corry

85, alleenstaand

Dagelijks leven
Ik doe weinig, zit als de zon schijnt op het balkonnetje en af en toe breng ik de vuilniszak naar beneden. Dat is mijn enige loopje. Overdag zing ik veel. Ik repeteer met mijn iPad en als het goed genoeg is neem ik het op, vertel er een leuk verhaaltje bij en plaats het op Facebook. Af en toe kijk ik tv, maar veel leuks is er niet op. Meestal zet ik hem op TLC of ik kijk kinderseries. Dat is toch leuk! Dat gedoe over corona waarover elke minuut van de dag wordt gesproken, is vervelend. Zelfs als ik ’s nachts wakker wordt en de radio aanzet gaat het nog steeds over corona. Gelukkig ligt er een CD van Rod Stewart naast mijn bed die ik dan snel opzet.

De boodschappen en ook de zware boodschappen van mijn buurvrouw, laat ik bezorgen door Picnic, wel zo makkelijk en zo hoef ik mijn huis ook niet uit. Mijn buurvrouw neemt af en toe iets lekkers mee uit haar tuintje. Zo zorgen we ook nog een beetje voor elkaar.

Knuffeldag op Facebook
Als ik Facebook niet had, dan zou ik niet weten wat ik zou moeten doen. De communicatie met anderen hierop is heerlijk. Ik deel er mijn verhaaltjes op over wat ik allemaal meemaak, wens anderen een fijne dag en we reageren allemaal op elkaar. Ik ben een makkelijke prater en de mensen praten allemaal terug. Ik chat ook heel regelmatig met een aantal mensen. Met een Facebookvriendin zelfs dagelijks. Ik ken haar verder helemaal niet, maar het is een enig mens om mee te praten. Inmiddels zijn wel al wel een jaar aan het chatten en hebben we beide de behoefte elkaar te ontmoeten, maar ze woont in Hoorn en dan is vanuit Den Haag best ver weg. Zij is echt mijn grote vriendin en zeker in deze tijd is het gewoon heel fijn zo met elkaar. En dan afgelopen week, het was knuffeldag, dan krijg ik van iedereen knuffels toegestuurd en ik heb het knuffeltje ook weer naar iedereen toegestuurd. Dat is mooi!

Zingen maakt je blij
Echt bang dat ik corona zal krijgen, ben ik niet. Ik houd me strikt aan de voorzorgsmaatregelen van niet naar buiten gaan, geen anderen zien en goed je handen wassen. Wel ben ik angstig voor mijn zoon. Hij is de afgelopen weken veel in ziekenhuizen geweest en heeft eerder kinkhoest gehad. Mijn generatie adviseer ik: laat de moed niet zakken en woon je in een verpleeghuis en je mag van je kamer af, zoek elkaar op, praat met elkaar en ga zingen. Want van zingen word je blij.