Fotografie intreerede Joost van Hoof

Op 21 juni 2019 sprak Joost van Hoof zijn intreerede uit bij de aanvaarding van het ambt van lector Urban Ageing aan de Haagse Hogeschool. Het thema van het lecotraat is ‘ouder worden en ouder zijn in de grote stad’ en vormt een spil in de driehoek onderzoek, onderwijs en praktijk.

Joost wilde geen standaard intreerede en boekje. Hij wilde kleur geven aan deze bijzondere dag en daarmee aan het lectoraat. Op zijn verzoek hebben wij rond het thema ‘Urban ageing’ ruim 60 foto’s gemaakt die op de achtergrond werden getoond tijdens het uitspreken van zijn rede. Deze foto’s zijn ook opgenomen in het bijbehorende boekje: ‘Urban ageing: prettig en succesvol ouder worden in de stad.’

Daarnaast hebben we samen met Joost nagedacht over de rol die ouderen uit de stad zouden kunnen vervullen tijdens deze bijeenkomst, want ‘urban ageing’ is juist de ouderen zelf vragen wat zij willen. Zo kwam het dat John, Jan, Albertina en José plaatsnamen op het podium en door Catherine Keyl werden geïnterviewd. De intreerede is hier te downloaden.

  • Jaar: 2019
  • Samen met: Haagse Hogeschool
  • Ditje Datje: Het is op vrijdagmiddag nog nooit zo druk geweest in de hal van de HHS en al helemaal niet met zoveel ouderen.