‘Huis vol Stijl’

In Huis vol Stijl maakten we het verzorgingshuis gezelliger samen met bewoners, hun familie en vrijwilligers. Waarom? De aankleding van de gezamenlijke ruimtes in verzorgingshuizen laat soms te wensen over: denk aan de papieren tafelkleedjes met plastic plantjes erop of oude gekreukte tijdschriften. Ook is de inrichting niet altijd ingespeeld op eigen initiatieven en creativiteit van bewoners en mensen die het huis bezoeken.

Bewoners, familieleden en vrijwilligers gingen samen aan de slag om het huis naar hun zin te restylen. Handwerken, schilderen, houtbewerken, fotograferen en er een expositie van maken voor in de gangen, een high tea organiseren, alles kon. Samen iets moois maken schept verbinding en bewoners krijgen een rol in de aankleding van hun eigen woonomgeving. We voerden het project in 2 woonzorgcentra uit: het Zorghuis dr. Willem Drees en WZH Waterhof in Den Haag.

  • Jaar: 2014
  • Samen met: WZH Waterhof, Zorghuis Dr. W. Drees.
  • Ditje Datje: Toen wij de krant opensloegen en een artikel over het project met foto’s van Ben Oude Nijhuis met de spullen die hij voor de kinderhoek maakte verwachtten, lazen we ‘de urine liep langs haar enkels’. Het AD bleek terug te zijn gekeerd voor een alternatief artikel toen ze Ben over de zorg voor zijn vrouw hoorden.