‘In de watten’ dagen

GetOud mocht als een van de winnaars van de Lenteprijs een weekend lang 45 ouderen met dementie in de watten leggen middels visagie, fotografie, een high tea en clowns. De Lentepijs is een jaarlijks initiatief van Fonds 1818 en AD Haagsche Courant. Inwoners van Den Haag en omstreken mochten ideeën indienen waarbij het thema ‘ontmoeten’ was.

Uit 156 inzenders werden 32 ideeën geselecteerd die werden beloond met een geldprijs. 19 juni zijn de lenteprijzen 2014 uitgereikt. De jury bestond uit cabaretier Sjaak Bral, directeur van Fonds 1818 Boudewijn de Blij en Maja Landeweer van AD Haagsche Courant.

GetOud was aldus een van de gelukkige winnaars en mocht twee ‘in de watten’ dagen organiseren in Florence Steenvoorde. We hebben twee dagen ouderen met dementie heerlijk verzorgd en verwend. Ze kregen een high tea, werden mooi opgemaakt en gekapt en kregen vervolgens een fotoshoot. Uiteraard krijgen ze hiervan een mooi portret waarmee we ook de familie blij willen maken. Hiernaast vermaakten clowns die gespecialiseerd zijn in contact maken met ouderen met dementie de bewoners die hier zichtbaar van genoten. Kijk voor meer foto’s in ons fotoalbum op Facebook.

  • Jaar: 2014
  • Samen met: Florence Steenvoorde
  • Ditje Datje: Hoe meer bewoners in de kapstoel en make-up waren geweest, hoe meer in de huiskamer op de PG een soort glamour-sfeer ontstond vanwege de trotsheid die de bewoners uitstraalden omdat ze er zo mooi uitzagen.