Jong & Oud Vooroordelenlied

Jongeren en ouderen hebben nogal wat vooroordelen over elkaar, of valt dat wel mee? GetOud leek het een goed idee om dit uit te zoeken. Jongeren en ouderen zijn samen om de tafel gaan zitten voor het Jong & Oud Vooroordelenlied. Onder leiding van Jan Willem Hoekstra (DAPA, Dutch Academy of Performing Arts) hebben vijf 4e jaars studenten van deze opleiding en vier zangers uit de Haagse koren Het Trefpunt 55+ en Het VrijTheaterkoor met elkaar gesproken over hun leven en vooroordelen over ouderen, ouder worden en jongeren. Samen hebben ze het lied geschreven en ze spelen uiteraard ook zelf de hoofdrol in de videoclip.

Tijdens de sessies vonden er interessante en vermakelijke gesprekken plaats, die ze verwerkt hebben in het lied. Een indruk:

Noël: Ik ben best bang om ouder te worden.
Cor: Ach meid dat valt best mee!
Noël: Ben ik 80 zit ik achter het raam …
Cor: Welnee, daar heb je helemaal geen tijd voor.
Noël: En wat als ik later denk ‘dat heb ik niet bereikt’?
Koos: Ja in dat opzicht valt het leven wat tegen, het is voorbij voor je het weet.
Gerrit: Je moet er niet bang voor zijn, het komt zoals het komt, echt waar ☺

Verder bleken de jongeren hun mobiele telefoon uit respect allemaal opgeborgen te hebben. Toen er toch een mobiele telefoon ging rinkelen keken ze elkaar aan, maar die bleek toch echt van Gerrit te zijn. Ook dat hebben ze meteen in het lied verwerkt. Foto’s van het hele proces zijn te vinden in ons fotoalbum op Facebook.

  • Jaar: 2014
  • Samen met: DAPA (Dutch Academy of Performing Arts)
  • Ditje Datje: Gerrit heeft oproepjes gemaakt en geprint om te stemmen op ons lied in verband met de ‘Cinema Senior Award’ en deze in grote getale uitgedeeld, waaronder onder de koorleden van zijn koor.
  • Ditje Datje: Koos, een van de andere hoofdrolspelers in de clip, kwam er daarentegen pas op de dag van de uitreiking achter dat je had moeten stemmen 😉