Levensverhaal – Tien met de griffel award.

In samenwerking met Resto van Harte en de bibliotheek Den Haag hebben wij in opdracht van het platform Dood gewoon in Den Haag eerste en tweedejaars studenten Sociaal Werk van de Haagse Hogeschool trainingen gegeven hoe je een levensverhaal ophaalt bij ouderen. Wie is de oudere? Waar moet je aan denken? Hoe schrijf je een verhaal op? En schrijf je alles op of slechts een fragment uit het verhaal? Het doel van deze training was studenten klaarstomen voor het ophalen van verhalen bij ouderen tijdens diners en lunches van Resto van Harte. Deze verhalen werden vervolgens ingestuurd voor de Tien met de griffel award van het platform Dood gewoon in Den Haag, welke prijs werd uitgereikt door Bart Chabot.

Prijswinnaars
Bo Wilmink wint de derde prijs. Zij schreef het verhaal van Pearl die als klein meisje met haar vader vertrok naar Schotland. Daar had ze geen gelukkige tijd. Haar moeder, van wie zij dacht dat ze was overleden, “ontvoerde” haar terug naar Nederland. De tweede prijs is voor Zoebeida Bakridi met haar verhaal over Cor die in de hongerwinter van 1944 met zijn broertje onder barre omstandigheden van Den Haag naar het Groningse Sappermeer reisde voor eten. En ten slotte de eerste prijs voor het duo Nina Planjer en Nathalya Leenaars. Zij beschreven hoe Yvonne als bassiste in een band een wild leven leidde van drugs en ongelukkige liefdes.

  • Jaar: 2017
  • Samen met: Gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag
  • Ditje datje: Bij de uitreiking van de prijs stoot Bart Chabot een glas water op, zet zijn bril op en zegt: ‘Ik ben een aflopende zaak…’