TattooAge

Voor het project ‘TattooAge’ fotografeerden we 25 ouderen (65 jaar en ouder) met tatoeages in hun huiskamer. Ze laten hun tatoeages zien en delen de verhalen die erachter schuilen. Van een gedane belofte aan een kleindochter tot een herinnering aan een overleden dierbare. Van een tattoo uit Berberse traditie tot tatoeages op het hoofd omdat er nergens anders meer plek was.

Met het project willen we niet alleen de verhalen achter de tatoeages vertellen. We willen ook een aantal beelden bijstellen. Een van de eerste vragen die we vaak krijgen is of de tatoeages niet helemaal vervaagd of uitgezakt zijn. Mensen gaan er vaak vanuit dat de tatoeages alleen op jonge leeftijd gezet worden. Toos, Dave en nog meer deelnemers laten zien dat leeftijd natuurlijk niet uitmaakt. Zij zijn pas recent begonnen met tatoeages laten zetten (en het smaakt naar meer). Sommigen lieten zich fotograferen en interviewen om te laten zien dat ze niet ‘eng’ of ‘gevaarlijk’ zijn, een ander vooroordeel dat blijkbaar speelt. Duidelijk wordt: je bent nooit te oud voor een tattoo! Een kijkje achter de schermen kan via ons  Facebook Album. 

Boek en lesmateriaal

Het boek ‘TattooAge. Nooit te oud.’ is bij ons te koop voor €18,50 (inclusief verzendkosten €22,75). Wilt u bestellen maar kunt of wilt u niet internetbankieren? Mail dan naar: boek@getoud.nl. Ook zijn er  lesvragen beschikbaar voor in het onderwijs: de levenservaringen en levenslessen achter de tatoeages komen hierin aan bod. Bijvoorbeeld omgaan met verlies, het verlangen bij een groep horen of juist om uniek te zijn, thema’s als vertrouwen en natuurlijk omgaan met ouderen en ouderdom. Bent u een docent of anderszins verbonden aan een school en wilt u de lesvragen opvragen? Mail ons via: GetOud@GetOud.nl. 

Expositie

De expositie is te huur! Voor meer informatie mail ons op GetOud@GetOud.nl
De expositie ‘TattooAge. Nooit te oud’ was hier te zien:
– 20 september – 15 oktober: Deltion College in Zwolle
– 15 oktober tot 29 november: Bibliotheek Z-O-U-T in Doorn
– december en januari: Sunenz in Drachten
– februari en maart: SMO, lokatie Talentenfabriek De Faam in Breda
– april: Bibliotheek aan de Vliet, Rijswijk
– mei en juni: ZuidOostzorg Dokkum & ZuidOostZorg Oosterwolde

Enkele van de foto’s zijn verkrijgbaar. Prijzen variëren afhankelijk van het formaat en materiaal.
Bij interesse kunt u ons mailen via getoud@getoud.nl

  • Jaar: 2016 – 2018
  • Samen met: RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Fonds 1818, KF Hein Fonds, Jo Visser Fonds, Leyden Academy on Vitality and Ageing.
  • Ditje datje: SBS Hart van Nederland is een dagje meegeweest om te filmen. Zie het item op onze media pagina.