Video’s en leskaarten Zorg voor Beter

In 2014 hebben we voor Vilans en het programma Zorg voor Beter zes video’s gemaakt met bijbehorende lesvragen. We zijn het land door gereisd om mooie en goede voorbeelden te filmen in de ouderenzorg. We bedachten de lesvragen bij de video’s en gaven de leskaarten vorm.

Drie video’s maakten we over vraaggericht werken; de video’s bevatten thema’s als het zorgleefplan, eigen regie en regelarme zorg. https://www.zorgvoorbeter.nl/lesmateriaal/videos/vraaggericht-werken

Nog eens drie video’s maakten we over de toepassing van technologie in de ouderenzorg, hoe het de zelfredzaamheid kan vergroten voor bewoners maar ook hoe het personeel en mantelzorgers kan helpen: mhttps://www.zorgvoorbeter.nl/lesmateriaal/videos/hulpmiddelen-technologie

  • Jaar: 2014
  • Samen met: Vilans, Zorg voor Beter
  • Ditje Datje: In Viskenij, het woonzorgcentrum uit het filmpje ‘regelarme zorg en eigen regie’, zijn alle bewoners samen gekomen om het filmpje te kijken toen het af was. De bewoners waren erg trots en terecht, Viskenij is voor GetOud al jaren een mooi voorbeeld van hoe ouderenzorg vorm kan krijgen.
  • Ditje Datje: Marjan Berk, die we als tafeldame in 2011 bij Tijd voor Max leerden kennen en met wie we sindsdien regelmatig samenwerken, sprak de voice-over in van de filmpjes.