VOB workshops gemeenteraadsverkiezingen

De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) organiseerde in september 2013 op 8 plaatsen door het hele land workshops in het kader van de gemeenteraadverkiezingen 2014. Het doel van deze bijeenkomsten was de bibliotheken hierbij op weg te helpen door het geven van tips, goede voorbeelden, inspiratie, instrumenten en het met elkaar in gesprek gaan hierover.

In het eerste gedeelte van de workshop ging het om de politieke lobby en het zichtbaar maken van de bibliotheek bij de lokale politiek. In het tweede gedeelte passeerden veel creatieve marketing voorbeelden en andere ‘good practices’ de revue.

De workshops zijn een initiatief van de VOB en zijn door ons vormgegeven en gepresenteerd. Voor input en onderbouwing van de inhoud hebben we experts en ervaringsdeskundigen opgezocht, geïnterviewd en gefilmd. Dit waren bibliotheekdirecteuren: Hans van Velzen (directeur OBA), Mariet Wolterbeek (directeur regio bibliotheek Z-O-U-T), Ankie Kesseler (directeur bibliotheek A tot Z) en Adriaan van Geest (directeur bibliotheek Haarlemmermeer & raadslid gemeente Alphen aan den Rijn) en wethouders: de heer Cardon (wethouder gemeente Alblasserdam), de heer Van Ostaijen (wethouder gemeente Leidschendam Voorburg) en de heer Haring (wethouder gemeente Zoetermeer).

  • Jaar: 2013
  • Samen met: VOB