‘Wat ik later wilde worden’

In ‘Wat ik later wilde worden’ hebben we bijna vijftig ouderen voor één keer omgekleed en opgemaakt in het beroep dat ze eigenlijk hadden willen worden, maar nooit geworden zijn. Achter elke foto schuilt een persoonlijk verhaal, waarom zijn ze het niet geworden? Vrouwen werden bijvoobeeld geacht te stoppen met werken na het huwelijk, anderen moesten hun ouders opvolgen in het familiebedrijf, of er was geen geld voor een opleiding.

Van dit project is een prachtig boek uitkomen waar alle foto’s en verhalen instaan. Het boek is verkrijgbaar in onze webshop.

Ook is er een expositie die door Nederland heeft gereisd en is er een lesbrief voor scholen van dit project. Download hier de lesbrief voor leerlingen en hier de lesbrief voor docenten. Wat ik later wilde worden is breed uitgemeten in de media. De totstandkoming van het project is te zien in ons Facebook fotoalbum.

  • Jaar: 2010/2011
  • Samen met: Duinhage, Sevagram, de Friese Wouden, Florence, Stichting Werkt voor Ouderen, Ando BV, Omroep MAX, Bibliotheek Vlissingen.
  • Ditje Datje: Reina Sanders (de actrice) was zo blij met haar make-up dat ze de nacht zittend in haar stoel doorbracht zodat het langer zou blijven zitten.
  • Ditje Datje: Het was oorspronkelijk een idee voor het leuk in het weekend. Al snel moesten we onze baan opzeggen, omdat het project zo snel groeide. Het werd daarmee meteen het begin van Stichting GetOud.