Portretserie TattooAge: Cor

Geboren: 1950 – Eerste tattoo: 1980 – Laatste tattoo: 2017

Ik kwam graag op Katendrecht, waar de ‘dames’ werkten. Daar zag ik de tattoos, ik vond ze meteen leuk. Op mijn achtentwintigste liet ik de eerste zetten: een zwaluw. Net even anders dan wat je bij iedereen zag. Maar verder kwam het er niet van. In 1978 verhuisden we naar Heerhugowaard. Ik las een verhaal over een tatoeëerder. Toen ik ben gaan kijken sloeg de vlam in de pan. Het was het begin van het einde! Het maakt je ook effe iets anders dan iemand zonder tattoos. Je onderscheidt je van de massa. En nu ben ik ook niet meer zo bloot en zo kaal. Het rare is, op een gegeven moment ga je kijken: daar kan nog wat en daar kan ook nog wel wat … Op mijn vijftigste verjaardag kreeg ik een tattoo-bon. Ik begon met een zonnetje op mijn achterhoofd. Dat vond ik toch een beetje lullig, dus ging ik verder. Mijn portret staat op mijn zijkant. Als ik dan vergeet wie ik ben, dan kijk ik op m’n zijkant en dan denk ik: O ja, dat ben ik!


Cor wil graag anders zijn dan andere mensen. Waarom wil hij dat denk je? En hoe onderscheid jij jezelf van anderen? Of vind je dat niet belangrijk?