Portretserie TattooAge: Cor

Geboren: 1934 – Eerste tattoo: 1940 – Laatste tattoo: 1940

Op mijn zesde kwamen jongens van zo’n dertien, veertien jaar op de trap van een portiek in Duindorp bij elkaar. Daar zaten ze dan te tatoeëren met een stopnaald en Oost-Indische inkt. Eén kreeg een ankertje en een ander een stip. Ik was ontzettend nieuwsgierig en vroeg of ik de stopnaald en de inkt ook mocht gebruiken. Ik deed een druppel tussen mijn wijsvinger en duim en prikte er op los. Die stip deden we toen allemaal, ik denk dat het mode is geweest. Na die eerste tatoeage was mijn arm aan de beurt. Op die allereerste tatoeage tussen m’n wijsvinger en duim zit nu een litteken. Dat is gekomen door het haringkaken. In mijn ene hand hield ik een haring vast en in de andere een mesje, waarmee ik het vuil eruit moest halen. Door dat vlugge steken gaat het wel eens mis.


Cor prikte een tattoo omdat hij het bij anderen zag en omdat iedereen het deed. Hoe ver zou jij gaan om met anderen mee te doen?