Portretserie TattooAge: Jan

Geboren: 1946 – Eerste tattoo: 1957 – Laatste tattoo: 2016

Na mijn operatie liep ik op de gang. Zegt de dokter: ‘Ik moet even naar m’n schilderijtje kijken.’ Die noemde mij een schilderijtje! Ik heb zo veel tatoeages. Een maand geleden zag ik via de spiegel op mijn rug een kickbokser, die was ik vergeten. Ik denk: krijg nou de pest, die staat er ook nog op! Op je rug kijk je bijna nooit, maar door dat dubbele in die spiegel kon ik dat zien. Als ik weer jong zou zijn, zou ik me weer laten tatoeëren. Maar nooit meer op mijn handen. Want daardoor ben ik ooit afgekeurd voor een baan. En ook van die poppetjes zou ik niet meer doen. Ik had een zeemeermin met grote ogen met haar eromheen. Dat is nu een lelijke zwarte vlek geworden. Ik wilde ook nog spinrag in mijn nek laten zetten, maar mijn vrouw protesteerde luidkeels: “Dan ga je eruit! Je kan alles laten tatoeëren, maar niet op je hoofd!”


Stel er komt iemand bij jou solliciteren met tattoos op zijn handen. Neem je hem aan? Waarom wel of niet? En op zijn hoofd? En gezicht?