Ambassadeursnetwerk voor bibliotheken

Naar aanleiding van een statement over het belang van de bibliotheek van Adriaan van Dis in Oosterhout en een fantastische happening georganiseerd in Harderwijk door Abdelkader Benali en Erik Jurgens, heeft de VOB besloten een ambassadeursnetwerk op te zetten. Bekende schrijvers en andere bekende Nederlanders hebben op film verteld waarom de bibliotheek voor hen belangrijk is. Ook hebben velen op een andere manier blijk gegeven van het belang van de bibliotheek door hierover in het publieke debat te vertellen, een column te schrijven, een lied te maken of via een andere creatieve wijze.

Ambassadeurs zijn: Prinses Laurentien van Oranje, Abdelkader Benali, Gert-Jan van den Ende, Sanne Wallis de Vries, Betty Sluyzer, Nanda Roep, Marjan Berk, Gustaaf Peek, Karin de Groot, Eppo van Nispen tot Sevenaer en Bas Eenhoorn.

Andere bekende Nederlanders die zich in het kader van dit programma positief op film over de bibliotheek hebben uitgelaten zijn: Mies Bouwman, Arie Boomsma, Bert van der Veer, Patty Brard, Maarten van Rossem, Marga van Praag, Marian Mudder, Philip Freriks, Rik Felderhof en Wim Brands.

Het opzetten van dit netwerk is een initiatief van de VOB. De invulling hiervan en de complete uitvoering (ambassadeurs zoeken, film, fotografie en bewerking) is door ons uitgevoerd. Bekijk hieronder een compilatie van enkele van de ambassadeurs:

  • Jaar: 2013
  • Samen met: VOB