Vereniging Het Zonnehuis Dinerdebat

Voor Vereniging Het Zonnehuis maakten we filmpjes over problemen binnen de ouderenzorg. Over de bijbehorende stellingen gingen de gasten tijdens het diner in debat.

Op het dinerdebat zaten onder andere hoogleraren, docenten van ROC’s, directeuren uit de ouderenzorg en studenten om tafel om zich te buigen over een drietal problemen op het gebied van onderwijs en ouderenzorg. Zo heeft de ouderenzorg een slecht imago waardoor weinig studenten hiervoor kiezen, en als ze dan in de ouderenzorg terecht komen is er weinig tijd om de levensverhalen van bewoners te horen. Ook van de nieuwe technologische kennis die jonge studenten in huis hebben wordt weinig gebruik gemaakt.

Om de stellingen uit te beelden in de praktijk, hebben we 3 filmpjes gemaakt van situaties. Vervolgens hebben we tijdens het dinerdebat de gasten voor de camera gevraagd te vertellen tot welke oplossing hun tafel kwam. Ook hier hebben we 3 filmpjes van gemonteerd.

Hieronder een van de filmpjes die we maakten. Op het YouTube account van Vereniging Het Zonnehuis staan alle 6 de filmpjes die we maakten.

  • Jaar: 2014
  • Samen met: Vereniging het Zonnehuis