Workshop ‘1 beeld 1000 woorden’

In de workshop ‘1 beeld 1000 woorden’ laten we medewerkers zien hoe belangrijk aandacht is voor bewoners en cliënten. Fotograferen kan dit versterken. Hierdoor denk je na over wat belangrijk is voor iemand, leg je mooie momenten vast en kijk je met ‘frisse ogen’ naar de ander.

Inhoud workshop

Iedereen kan met een mobiele telefoon fotograferen. Maar waar moet je nu op letten bij het maken van een goede foto? Na inspirerende voorbeelden staan we stil bij composities en leren we met behulp van tips & tricks goed kijken voordat we vastleggen. Vervolgens oefenen we deze tips met elkaar en bespreken we de foto’s. Daarna maken we twee thema opdrachten op de afdeling.

Impact

De foto’s kunnen van grote waarde zijn in het contact met de familie, zoals op digitale platforms, maar ook in het werkoverleg kunnen ze worden gebruikt. Een expositie van de foto’s is prachtig voor in huis, maar ook bijvoorbeeld in de lokale bibliotheek, om te laten zien hoe mooi het werk in de ouderenzorg is.

Vorm: Incompany
Aantal: Maximaal 14 deelnemers
Duur: een dag
Meer informatie: GetOud@GetOud.nl

  • Ditje Datje: Met HWW in Den Haag maken we als kers op de taart een expositie van de foto’s. Er zijn maar liefst 450 foto’s ingezonden door de zorgmedewerkers die (op 8 verschillende lokaties) de workshop hebben gevolgd. De jury bestaat uit bewoners, de directie en medewerkers van HWW. Zij maken een selectie uit de foto’s voor de expositie die eind 2019 te zien is het stadhuis van Den Haag. Het geeft een prachtig kijkje in de ouderenzorg en hoe mooi het dagelijkse werk in de ouderenzorg is.
  • Ditje Datje: Een mooie reactie van Judith: “Bij het zien van deze workshop werd ik meteen enthousiast. De afgelopen jaren in dit fantastische werk, heb ik zo vaak momentopnames gezien en gevoeld waarvan ik dan dacht; dat moment zou nu vereeuwigd zouden moeten worden. Deze cursus had ik NIET willen missen want met deze ondersteunende tips, kijk ik heel anders door de camera, naar de client……en voilà! Prachtige foto’s zijn hierdoor voorbij gekomen. Leerzaam en ik heb heel erg genoten! Super & bedankt.”