Workshop ‘1 beeld 1000 woorden’

In de workshop ‘1 beeld 1000 woorden’ laten we medewerkers zien hoe belangrijk aandacht is voor bewoners en cliënten. Fotograferen kan dit versterken. Hierdoor denk je na over wat belangrijk is voor iemand, leg je mooie momenten vast en kijk je met ‘frisse ogen’ naar de ander.

Inhoud training

Iedereen kan met een mobiele telefoon fotograferen. Maar waar moet je nu op letten bij het maken van een goede foto? Na inspirerende voorbeelden staan we stil bij composities en leren we met behulp van tips & tricks goed kijken voordat we vastleggen. Vervolgens oefenen we deze tips met elkaar en bespreken we de foto’s. Daarna maken we thema opdrachten op de afdeling.

Impact

De foto’s kunnen van grote waarde zijn in het contact met de familie, zoals op digitale platforms, maar ook in het werkoverleg kunnen ze worden gebruikt. Een expositie van de foto’s is prachtig voor in huis, maar ook bijvoorbeeld in de lokale bibliotheek, om te laten zien hoe mooi het werk in de ouderenzorg is.

Leerdoelen

Beter leren observeren en herkennen wat ertoe doet voor de bewoner of cliënt. 
Inzien hoe belangrijk (een-op-een) aandacht is voor de bewoner of cliënt.
Leren hoe je een mooie foto kan maken met behulp van basisregels fotografie.
Reflecteren op eigen en andermans foto(‘s)/ werk. 

Praktische informatie

De workshop duurt een dag, van 9.30 tot 16.00. Dit is tevens de tijdsinvestering die het de deelnemers kost. Deze workshop is geschikt en toegankelijk voor iedereen. Met deelname aan de workshop kunnen 6 accreditatiepunten van V&VN behaald worden.

Vorm: Incompany
Aantal: Maximaal 14 deelnemers
Meer informatie: GetOud@GetOud.nl

  • Jaar: Sinds 2019
  • Samen met: Topaz, HWW Zorg, Pieter van Foreest, Saffier
  • Ditje Datje: Met HWW in Den Haag maakten we als kers op de taart een expositie van de foto’s. Er zijn maar liefst 450 foto’s ingezonden door de zorgmedewerkers die (op 8 verschillende lokaties) de training hebben gevolgd. De jury bestaat uit bewoners, de directie en medewerkers van HWW. Zij maken een selectie uit de foto’s voor de expositie die eind 2019 te zien is het stadhuis van Den Haag. Het geeft een prachtig kijkje in de ouderenzorg en hoe mooi het dagelijkse werk in de ouderenzorg is.
  • Ditje Datje: Een mooie reactie van Judith: “Bij het zien van deze workshop werd ik meteen enthousiast. De afgelopen jaren in dit fantastische werk, heb ik zo vaak momentopnames gezien en gevoeld waarvan ik dan dacht; dat moment zou nu vereeuwigd zouden moeten worden. Deze workshop had ik NIET willen missen want met deze ondersteunende tips, kijk ik heel anders door de camera, naar de cliënt……en voilà! Prachtige foto’s zijn hierdoor voorbij gekomen. Leerzaam en ik heb heel erg genoten! Super & bedankt.”