Workshop ‘Mooi de dag in’

Aandacht voor het uiterlijk kan verder gaan dan het gezicht wassen, haren kammen en tandenpoetsen. Extra tijd besteden aan make-up geeft bewoners zelfvertrouwen. Ze voelen zich mooi en gezien. In de workshop ‘Mooi de dag in’ leren we medewerkers en/ of vrijwilligers hoe ze zelf, ook als ze weinig tijd hebben, deze extra aandacht kunnen geven.

Inhoud workshop
Waar moet je op letten als je het gezicht van iemand verzorgd, make-up op doet en het haar in model brengt? Hoe kan je iemands hand lekker masseren? Na een inspirerende introductie met praktische voorbeelden en een deel theorie, gaan we op elkaar oefenen om vervolgens het geleerde toe te passen op een bewoner/ cliënt.

Impact
De impact voor de bewoner om mooi de dag in te gaan kan enorm groot zijn, zeker wanneer iemand altijd gewend is geweest (veel) aandacht aan het uiterlijk te besteden. Maar ook voor familie is het fijn om te zien dat hun dierbare er verzorgd en als vanouds uitziet.

Vorm: Incompany
Aantal: Maximaal 8 deelnemers
Duur: 1 dag

  • Ditje Datje: We kregen zomaar Kitty Knappert onder handen, een echte BN-er; actrice, danser en regisseur. Ze vertelde dat uiterlijk al haar hele leven heel belangrijk voor haar is, ook gezien haar carrière. Ze was erg verheugd over de make-up die ze opkreeg.